diumenge, 2 de desembre del 2012

Videos: Celebracions populars de l'Emperador Carles el Màxim


Video de Ricard Pascual de MolinsTV, presentat en el marc del III Congrés d'Història "Molendino Regio 1519".



Tots hem sentit parlar o hem estat en festes i representacions populars que s'organitzen, al llarg del territori català, rememorant els nostres orígens, qui som i d'on venim. Amb aquestes manifestacions és reivindica l'antiga i llarga història de la nostra nació.

Per tot Catalunya trobem representacions dels  grecs o Romans, Mercats medievals o festes del renaixement.
A Espanya es fan diverses representacions per commemorar la presencia de l'Emperador Carles I a diferents poblacions. Així a Cantabria celebren la primera arribada de Carles I als regnes d'Espanya . També s'organitza oficialment "La Ruta del Emperador Carlos V", es tracta del viatge que va fer Carles I en els seus darrers dies fins arribar a Monestir de Sant Just o Yuste on va morí.
A Itàlia també celebren el pas de Carles I a diferents ciutats, com és el cas de Gènova, on commemoren la seva arribada l'any 1529 per celebrar l'acord amb els genovesos.
Brussel•les és la ciutat  europea on l'espectacle que és representa és el més gran amb nombre de participants i espectadors, i és el que té més reconeixement internacional, del que se'n fan ressò les més importants televisions mundials. La gent de Flandes commemora la visita de l'emperador Carles I, amb el príncep Felip, a la ciutat de Brussel•les l'any 1549.
Molins de Rei és el lloc de Naixement de L'Imperi Universal Cristià de Carles I. El 30 de novembre de l'any 1519, dia de Sant Andreu, en el Palau Imperial de  Molins de Rei, es va celebrar el consell dels Cavallers del Toisó d'Or, i es va promulgar oficialment a Carles com emperador del Sacre Imperi Romà.
Nosaltres que som capaços de fer per commemorar-ho?
Text: Josep Barba Raventós


Ommegang siglo XVI
Cada año en  la Gran Place de Bruselas, reconstitución histórica de la fiesta otorgada el 2 de junio de 1549 por el Magistrado de Bruselas en honor del Emperador Carlos V, su hijo Felipe, Infante de España, duque de Brabante y sus hermanas, Maria, Reina de Hungría y Eleonora, Reina de Francia.



Enllaç a la web oficial del Ommegang

La IX Edición Ecuestre Ruta del Emperador 2011





L'Arrivo a Genova dell'Imperatore Spagnolo Carlo V d'Asburgo Rè di Spagna e Imperatore del Sacro Romano Impero il 12 agosto 1529
rievocazione storica eseguita in occasione della mostra El Siglo De Los Genoveses tenutasi a Genova tra dicembre 1999 e maggio 2000
diversi gruppi di rievocazione storica presenti tra i quali:
Compagnia Balestrieri del Mandraccio, Compagnia d'Arme Flos Duellatorum, Gruppo Storico Sestrese, Gruppo Storico Sextum, Sbandieratori e musici di Alba,sbandieratori e musici dei Sestrieri di Lavagna..e altri...



Enllaç al video

Ultimo viaje del Emperador Carlos V desde Laredo a Yuste,Recreación Historica
Patrocinada por la Consejeria de Cultura Turismo y Deporte de Cantabria
1º Parte del Viaje, Laredo-Colindres .Mas de 500 participantes entre marchadores y figurantes participaron en este año 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada